Kina i BiH

Udruženje “Bosansko-kinesko prijateljstvo” uputilo pismo podrške CPAFFC-u

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Udruženje “Bosansko-kinesko prijateljstvo” uputilo je pismo podrške Kineskoj narodnoj asocijaciji za prijateljstvo sa stranim državama (CPAFFC).


U pismu se navodi da su impresionirani  “efikasnošću i sposobnošću vaše zemlje da se u kratkom roku mobilizira i bori sa izbijanjem novog koronavirusa”.

– Kina je odlučno poduzela veliki broj adekvatnih aktivnosti na donošenju niza preventivnih mjera za kontrolu epidemije. Članovi Udruženja izražavaju najiskreniju podršku kineskom narodu i kineskoj vladi za sve ove napore i aktivnosti koje se provode s ciljem prevencije i kontrole daljnjeg širenja epidemije. Na ovom pitanju je vaša zemlja pokazala svijetu da ima sve potrebne resurse i upravljačke sposobnosti za borbu protiv ovakvih nepogoda, te da vodi globalno odgovornu politiku. Članovi Udruženja vašoj zemlji žele puno sreće u borbi koju vodite protiv epidemije – navodi se u pismu koje potpisuju predsjednik Udruženja “Bosansko-kinesko prijateljstvo” Faruk Borić i predsjedavajući skupštine tog udruženja, Igor Soldo.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP