Ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo u posjeti CBBiH

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Nj.E. Chen Bo posjetila je danas Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH), gdje se sastala s guvernerom CBBiH dr. Senadom Softićem s kojim je razmijenila informacije o stanju u bh. ekonomiji i finansijskom sektoru, kao i trenutnim i planiranim aktivnostima CBBiH.

Ambasadorica Bo je guvernera upoznala o nekoliko inicijativa koje za cilj imaju unapređenje ekonomske razmjene između dvije države, čije će mogućnosti značajno porasti očekivanim ukidanjem viznog režima koji će omogućiti lakšu komunikaciju privrednika i razvoj sektora turizma. Nj.E. Chen Bo je posebno naglasila interes vlade Narodne Republike Kine za investiranje u infrastrukturne projekte, kao i mogućim oblicima podrške malim i srednjim preduzećima u BiH.

Tokom razgovora, guverner dr. Softić je upoznao ambasadoricu s najnovijim makroekonomskim pokazateljima za BiH, te se osvrnuo na stanje u bankarskom sektoru, pri čemu je guverner istakao da je u cilju dalje harmonizacije zakonskog okvira za bankarski sektor naročito važno usvajanje novog Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP