Izetbegović razgovarao s kineskom ambasadoricom u BiH Chen Bo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadoricu NR Kine Chen Bo, s kojom je razgovarao i o pripremama projekta izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

Izetbegović je upoznao gošću s dinamikom odnosa u regiji i unutar BiH, posebno istakavši problem protuustavnih i antidejtonskih aktivnosti pojedinih aktera u BiH, te fenomen dodjele entitetskih odlikovanja presuđenim ratnim zločincima, naglasivši da povratak na retoriku sukoba iz prošlosti predstavlja zabrinjavajući trend.

Ambasadorica Chen Bo je upoznala člana Predsjedništva Izetbegovića s napretkom u pripremama projekta izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, čija realizacija počinje ovog ljeta.

Bo je istakla da NR Kina pridaje veliki značaj ovom projektu izrazivši nadu da će odluke Vlade FBiH i Parlamenta FBiH omogućiti da se projekt odvija na vrijeme i uspješno.

Bilo je riječi i o toku priprema za realizaciju projekta TE Banovići, koji je u završnoj fazi pregovora o kreditiranju.

Sagovornici su se složili da su ovi projekti temelj za još snažniju saradnju na realizaciji infrastrukturnih projekata u budućnosti, a ambasadorica Bo je istakla da ekonomska saradnja dvije države ima pozitivnu tendenciju, saopćeno je iz Pres službe Predsjedništva BiH.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP