Zahvalnica Ambasadi Kine za podršku Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Ambasadorica NR Kine u BiH, Nj.E. Chen Bo posjetila je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastala sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Milom Jurićem i Urošom Penom.

Tokom današnjeg sastanka, direktor Vilić je upoznao ambasadoricu sa rezultatima aktivnosti realizovanih uz podršku Ambasade NR Kine a koje se odnose na jačanje kapaciteta Direkcije. Vilić je konstatovao da je saradnja sa Ambasadom NR Kine u oblasti bezbjednosti na izuzetno visokom novou, te posebno izdvojio međunarodnu policijsku saradnju koja je ostvarena kroz organizaciju seminara i studijskih posjeta za policijske službenike Direkcije u NR Kini.

Direktor Vilić je zahvalio za dosadašnju pomoć i podršku koju je Ambasada NR Kine pružila Direkciji u jačanju njenih kapaciteta, te u duhu dosadašnje saradnje uručio ambasadorici Zahvalnicu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ambasadorica Bo se zahvalila na profesionalnoj saradnji Direkcije, te istakla da je Direkcija kroz proteklu uspješnu saradnju prepoznata kao pouzdan partner. Takođe je naglasila da će Ambasada NR Kine u BiH nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta bezbjednosnog sektora u BiH, što je svakako od obostranog interesa, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP