Herceg razgovarao s veleposlanicom Kine u BiH

Kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, Herceg je tom prigodom čestitao veleposlanici Bo na izvrsnoj organizaciji Foruma lokalnih i regionalnih lidera koji je održan u lipnju u provinciji Hebei u gradu Tangshanu, a na kojem je sudjelovalo i izaslanstvo Vlade HNŽ.Razgovaralo se i o mogućostima daljnje suradnje, posebno u oblasti poljoprivrede, naročito vinarstvu, drvnoj industriji, energetici, te obnovljivim izvorima energije. U tom kontekstu istaknuto je kako je Mostarski sajam gospodarstva izvrsna prigoda za unaprjeđenje suradnje i konkretiziranje različitih poslovnih projekata.
Jedna od tema razgovora bila je i suradnja na području obrazovanja i kulture, te je naglašeno kako postoji zainteresiranost Sveučilišta u Mostaru za otvaranje Konfucijevog instituta i kolegija kineskog jezika.

Zaključno je iskazana obostrana spremnost za nastavkom dobre suradnje, čiji će nositelji, pored Vlade, biti resorna ministarstva i institucije zadužene za oblasti u kojima postoji zajednički interes, stoji u priopćenju.

Direkt.ba

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP