Lokacija za rezidencijalne objekte Kine nakon donošenja novog prostornog plana

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić razgovarali su danas s kineskom ambasadoricom u BiH Chen Bo o iznalaženju adekvatne lokacije u Sarajevu za izgradnju objekata Ambasade Narodne Republike Kine i rezidencije ambasadora.

Ambasadorica Bo je s premijerom Konakovićem razmijenila dojmove i mišljenja o nedavnoj konferenciji lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Evrope, među kojima je kao jedan od bosanskohercegovačkih predstavnika bila i delegacija Kantona Sarajevo.

– Vaša posjeta našoj Provinciji Habei i učešće na konferenciji najbolji je pokazatelj intenziviranja saradnje Kine i BiH u posljednje vrijeme, što je ustvari i ključni razlog da lokalitet za gradnju naših rezidencijalnih objekata bude što prije pronađen – naglasila je ambasadorica Bo.

Iznijela je svoj stav da bi to bilo od obostranog interesa, a s čime su se složili premijer Konaković i ministar Lukić.

Razgovarano je i o mogućnostima daljnjeg produbljivanja saradnje Kantona Sarajeva i kineskih provincija, kao i o mogućim dogovorima i realizaciji konkretnih projekata u oblastima vodosnabdijevanja, uređenja ulične rasvjete i unapređenja gradskog saobraćaja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP