Luo: Odnosi između Kine i BiH brzo se razvijaju

Posljednjih nekoliko godina odnosi između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine brzo se razvijaju, a kao važan dio naših bilateralnih odnosa, i razvoj vojnih odnosa je stabilan – kazao je vojni ataše NR Kine u BiH Tiefeng Luo na prijemu povodom 89. godišnjice osnivanja Narodno-oslobodilačke armije Kine, upriličenom večeras u Sarajevu.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života BiH te brojni predstavnici diplomatskog kora.

Luo je istaknuo da su posjete između vojske NR Kine i BiH, kao i bliska saradnja u segmentu ličnih obuka, održavani na visokom nivou.

Izrazio je uvjerenje da će se saradnja s Oružanim snagama BiH nastaviti produbljivati i proširivati te da će biti unaprijeđena na viši nivo.

Naglasio je da je NR Kina miroljubiva zemlja te da od 1979. godine do danas, tokom skoro 40 godina, nije koristila silu prema drugoj zemlji.

Umjesto toga, dodao je, Kina doprinosi s najvećim brojem mirovnih snaga od svih pet stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) i ima drugi najveći udio u mirovnom budžetu UN-a.

Izvor: Fena

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP