Delegacija SDA u višednevnoj radno-konsultativnoj posjeti Kini

Na poziv Komunističke partije Narodne Republike Kine, višečlana delegacija Stranke demokratske akcije predvođena potpredsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Melikom Mahmutbegović boravi u višednevnoj radno-konsultativnoj posjeti NR Kini.

Do sada je upriličen niz radnih sastanaka u Odjeljenju za međunarodne veze CK Komunističke partije Kine sa zamjenicom direktora Yan Yuqing, zamjenikom ministra Zhou Li te sa predstavnicima Nacionalnog instituta za administraciju, saopćeno je iz SDA.

Delegacija je posjetila i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Pekingu gdje je razgovarala s ambasadorom Borislavom Marićem i ostalim uposlenicima diplomatskog predstavništva.

Višegodišnja saradnja između Komunističke partije NR Kine i SDA predstavlja medij za uspostavu bolje i jačanje već postojeće saradnje dvije stranke, a samim tim i dvije prijateljske države na privrednom, ekonomskom, kulturnom i drugim društveno-političkim planovima, zajednički je zaključeno.

Tu saradnju, kako se navodi, treba da prati i saradnja dvije prijateljske države koje imaju dosta toga za ponuditi i čija ekonomska povezanost i jačanje privrednih veza treba da bude razvijana na obostrano zadovoljstvo i benefit.

Ekonomska saradnja NR Kine i Bosne i Hercegovine je u uzlaznoj putanji i najbolja potvrda tome su najavljene višemilionske kineske investicije u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine, stoji u saopćenju.

– Interesovanje za veća ulaganja i prisutnost kineske privrede u BiH postoji i zasigurno jedan od najboljih načina za intenziviranje privredno-ekonomske saradnje su i sastanci ove vrste kroz koje se razvija i jača prijateljstvo, razbijaju predrasude i zbližavaju dvije države – istakla je potpredsjednica Mahmutbegović.

Pored potpredsjednice Mahmutbegović, u delegaciji se nalaze i Ramiz Salkić, Senija Bubić, Mehmed Mahmić, Adis Holjan, Alisa Hajdarović, Zibija Muslić-Bibanović, Indira Avdić, Mensur Seferović i Mehmed Alić.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP