Predsjednik Xi pozvao na izgradnju zajednice zajedničke budućnosti u cyber-prostoru

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Kineski predsjednik Xi Jinping je u srijedu pozvao sve zemlje na izgradnju zajednice zajedničke budućnosti u cyber-prostoru.

Xi je ovo izjavio tijekom obraćanja na svečanom otvaranju druge Svjetske internetske konferencije u gradu Wuzhenu u pokrajini Zhejiang.

Cyber-prostor je zajedničko mjesto čovječanstva. Budućnost cyber-prostora bi trebala biti u rukama svih nacija. Zemlje bi trebale poboljšati komunikaciju, proširiti konsenzus i produbiti suradnju, rekao je Xi.

Predsjednik je dao pet prijedloga kako bi se to ostvarilo.

Xi je pozvao na napore u ubrzavanju izgradnje globalne cyber-infrastrukture i promicanje međupovezanosti.

“Kina je spremna na suradnju sa svim stranam koje se žele pridružiti s više investicija i tehnološke potpore u zajedničkoj izgradnji globalne cyber-infrastrukture i omogućavanju da više zemalja u razvoju i njihovih stanovnika dijeli razvojne mogućnosti koje je donio internet.”, rekao je Xi.

Naglašavajući da izgradnju online platformi za kulturnu razmjenu i uzajamno učenje, Xi je također istaknuo razvoj inovacija cyber-gospodarstva za zajedničko blagostanje.

“Snažan rast interneta u Kini je omogućio veliko tržište za tvrtke i poslovne početnike iz svih zemalja.”, rekao je Xi.

“Kineska otvorena vrata se nikada neće zatvoriti. Naša politika prema inozemnim ulaganjima se neće promijeniti.”, dodao je.

Osim toga, Xi je pozvao na mjere za održavanje cyber-sigurnosti i promicanje njezina odgovarajućeg razvoja, uspoređujući sigurnost i razvoj s “dva krila ptice”.

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP