Krišto primila u nаstupnu pоsјеtu аmbаsаdоricu NR Kinе u BiH Chеn Bо

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadorku Kine u našoj zemlji Chen Bo, s kojom je razgovarala o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dvije države.

Po riječima ambasadoke Kine, njena zemlja razumije i podržava poziciju Bosne i Hercegovine, koja svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji.

Ističući da se odnosi dvije zemlje, koji su uspostavljeni prije dvadeset godina, razvijaju na najbolji mogući način, ambasadorka Kine upoznala je predsjedavajuću Krišto s činjenicom da sve veći broj kineskih kompanija pokazuje interes za ulaganje u privredu Bosne i Hercegovine.

Saradnju na obrazovnom i kulturnom planu ambasadorka Chen Bo ocijenila je najvišom ocjenom, najavljujući da će u Sarajevu uskoro biti otvoren Konfučijev institut.

Predsjedavajuća Krišto zahvalila je ambasadorki na dosljednoj i konstruktivnoj politici koju Kina, kao stalna članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, vodi prema našoj zemlji, kao i na pomoći koju je kineski narod pružao Bosni i Hercegovini, posebno u vrijeme prošlogodišnjih poplava.

Poželjevši ambasadorki Bo uspješan mandat, predsjedavajuća Krišto pozdravila je interes Kine da proširi ekonomsku saradnju sa Bosnom i Hercegovinom i drugim zemljama regiona zapadnog Balkana, te naglasila da su sve institucije naše zemlje otvorene za svaku vrstu saradnje sa prijateljskom Kinom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Leave a Reply

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP