Ministar Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Donga Chunfenga

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Donga Chunfenga.

Ministar Crnadak je istakao da su odnosi dviju zemalja godinama u uzlaznoj putanji, te da nisu opterećeni otvorenim pitanjima.

Dodao je da, iako za Bosnu i Hercegovinu glavni prioritet predstavlja članstvo u EU, nimalo ne zanemarujemo razvoj odnosa s drugim zemljama, a tu nam je posebno važna Narodna Republika Kina.

Ambasador je istakao dobre bilateralne odnose dviju zemalja koje u posljednje vrijeme prate i dobri ekonomski odnosi, gdje je naglasio projekt TE Stanari, te da se očekuje i nastavak sličnih kineskih investicija.

Također, ambasador Chunfeng je izrazio očekivanje da će Kina kroz saradnju s 16 zemalja centralne i istočne Evrope sigurno finansirati i bh. projekte koji će biti ponuđeni.

Ministar Crnadak je ambasadoru Chunfengu zahvalio na njegovom angažmanu u BiH, te mu zaželio puno sreće u budućem radu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Izvor:Fena

Leave a Reply

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP