Čavara primio izaslanstvo kineske provincije Henan

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Marinko Čavara danas je primio u posjet izaslanstvo Narodne vlade kineske provincije Henan.

Sastanku je nazočio i veleposlanik NR Kine u BiH Dong Chunfeng, koji se zahvalio predsjedniku FBiH na zalaganju za jačanje suradnje s NR Kinom, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Zamjenik načelnika Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog kongresa Henan provincije Wang Baocun upoznao je predsjednika FBiH sa stanjem u Henan provinciji i iskazao zanimanje za suradnju s FBiH.

“Henan provincija je smještena u središnjem dijelu NR Kine i jedna je od najmnogoljudnijih provincija, obzirom da broji 106 milijuna stanovnika. Provincija Henan je od velike važnosti za NR Kinu, s obzirom na razvijen ekonomski i gospodarski sektor, a godišnje proizvede oko 6 milijuna tona žitarica. Uz bogate resurse u turizmu, gospodarstvu i ekonomiji, provincija Henan predstavlja kolijevku kineske tradicije i kulture. Sve ove činjenice predstavljaju dobar temelj za buduću suradnju Henan provincije i Federacije BiH. Zainteresirani smo za istraživanje mogućnosti za suradnju na području turizma, gospodarstva i kulture”, kazao je Baocun.

“Federaciji BiH i BiH je, pored euroatlantskog puta, potrebna i suradnja s velikim zemljama kao što je NR Kina. Pored gospodarskog sektora, trebamo jačati suradnju i u ekonomskom, turističkom i kulturnom sektoru. Nadam se da ćete tijekom Vašeg prvog posjeta Federaciji BiH dobiti informacije o sektorima koji su u domeni Vašeg zanimanja i da ćemo time započeti uspješnu suradnju”, istakao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

Izvor: Fena

Leave a Reply

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP