Grad Sarajevo i gradske općine pozvane na ekonomski forum u Kini

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas Xi Xianjuna, predstavnika Vlade kineske provincije Hebei, koji je Grad Sarajevo i gradske općine pozvao da sa svojim razvojnim projektima učestvuju u maju na Međunarodnom ekonomskom i trgovinskom forumu u toj kineskoj provinciji.

Navedeni forum bit će održan od 18. do 20. maja 2014. u gradu Langfangu u organizaciji provincije Hebei, koja je jedna od tri vodeće ekonomije u NR Kini.

Xi Xianjun pojasnio je da je u sklopu foruma predviđena konferencija na kojoj se očekuje učešće predstavnika zemalja srednje i istočne Evrope.

– Pozivamo gradonačelnika Sarajeva, načelnike općina i poslovne ljude ovog grada da se pridruže ovom forumu i prezentiraju svoje razvojne projekte kao i mogućnosti i razloge zbog kojih vrijedi ulagati u Sarajevo i njegove općine – poručio je Xi Xianjun.

Sagovornici su se suglasili da današnji susret predstavlja početak saradnje Sarajeva i provincije Hebei, koja ima veoma razvijenu hemijsku i mašinsku industriju, kao i industriju građevinskog materijala, poljoprivredu, turizam i informacione tehnologije, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Leave a Reply

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP