Generalni direktor Xinhue za Evropu Wang Chaowen na poziv FENA-e u Sarajevu

  • Posted on
  • Posted in Vijesti

Generalni direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Evropi Wang Chaowen boravi u Sarajevu kao gost Federalne novinske agencije – Fena i Udruženja “Bosansko-kinesko prijateljstvo”.

Chaowen će danas na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, s početkom u 11.00 sati, održati predavanje na temu “Novi mediji: Iskustva i mogućnosti u globaliziranom svijetu”.

Direktor Fene Faruk Borić izjavio je kako je izuzetna čast i zadovoljstvo imati stručnjaka svjetskog renomea u Bosni i Hercegovini.

– Imao sam prilike razgovarati s gospodinom Wangom o novinarstvu, Bosni i Hercegovini, odnosima dviju država. Ubijeđen sam da predavanje osobe takvog ranga u jednoj takvoj agenciji će privući ne samo medijske profesionalce nego i politologe, sociologe, osobe različitih struka koji na različite načine žele nešto naučiti o Kini – izjavio je Borić.

Wang Chaowen, rođen 1960. godine, generalni je direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Evropi. Prije ovog mandata Wang je bio generalni direktor Regionalnog ureda novinske agencije Xinhua u Africi.

Wang je iskusan novinar s dugogodišnjim iskustvom u raznim zemljama, uključujući i ratna područja. Godine 2013. osvojio je nagradu za poseban doprinos UNEP-a (Program Ujedinjenih naroda za okoliš).

Novinska agencija Xinhua je državna novinska agencija Kine, koja ima globalnu mrežu za izvještavanje.

Leave a Reply

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP