“Gdje ćemo biti 2021?”

Konferencija o odjecima 19. Kongresa KP Kine “Gdje ćemo biti 2021?”

Asocijacija nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ i Centar za promociju i izgradnju „Pojasa i puta“ organizirat će sutra u Sarajevu konferenciju o odjecima nedavno održanog 19. Kongresa Komunističke partije Kine “Gdje ćemo biti 2021?”.

Kako je najavljeno, skup će svečano otvoriti uime organizatora predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 Adil Kulenović. Uvodno izlaganje na Konferenciji održat će ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo, koja će pojasniti osnovne zaključke 19. kongresa Komunistističke partije Kine koji je prošle sedmice završio u Pekingu.

Počasni gost na Konferenciji je bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Na konferenciji učestvovati renomirani intelektualci i javne ličnosti kao što su prof. dr. Miloš Šolaja sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, direktor i osnivač Centra za međunarodne odnose, prof. dr. Anto Domazet sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te Amel Kovačević, bivši ambasador BiH u NR Kini.

Oni će, svako iz svojeg ugla, doprinijeti odgovorima na pitanja koja se postavljaju na konferenciji: Koje odluke 19. kongresa su posebno važne sa stanovišta međunarodnih odnosa, koje odluke su posebno važne sa stanovišta odnosa Kine i BiH te perspektive bilateralne saradnje, te kako BiH može doprinijeti daljnoj izgradnji i daljem unapređenju Inicijative „Pojas i put“?

BCF Theme By aThemeArt - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP